Wie zijn het, die in de zomer op het strand voor jouw veiligheid zorgen? Klik door en leer wie onze Lifeguards zijn en wat hun motiveert om vrijwilligers werk te doen op het Banjaardstrand.

 

 
Ik ben Bertus Vredenberg, 60 jaar en woon in Apeldoorn. In het dagelijks leven ben ik Financieel Controller bij een middelgroot transportbedrijf in Apeldoorn. Naast het werk ben ik lid van twee Reddingsbrigades, reservist bij Defensie en doe ik samen met mijn vrouw aan wedstrijddansen.

Lees meer over Bertus

 
Mijn naam is Inge, ik ben 30 jaar en woon in Kortgene. In het dagelijks leven werk ik op de meldkamer van de politie in Bergen op Zoom, als intelligence specialist. Sinds 2009 loop ik in de zomermaanden als lifeguard op het Banjaardstrand. Ik leerde de Domburge Reddingsbrigade kennen via mijn partner en zo maakte ik ook kennis met de strandwacht-tak van deze club.

Lees meer over Inge

 

 
Ik ben Jacco en draai 6 seizoenen mee als lifeguard. Ooit ben ik gestart bij de brigade door s'winters in het zwembad te zwemmen. Door de jaren heen, ben ik steeds wat vaker op het strand gaan meelopen. Op het strand werken als Lifeguard is zeer divers. Van een simpel EHBO-geval tot een zoekactie. 
 
Eigenlijk is het antwoordt heel simpel, door de Zeeuwse nuchterheid en gezelligheid overdag en na sluitingstijd is het gewoon een top combinatie.

Lees meer over Jacco

 

 
Ik ben Julia, ik ben 19 jaar oud, kom uit Apeldoorn en zit momenteel op de Hogere Hotelschool in Leeuwarden. In 2015 ben ik lid geworden bij de reddingsbrigade van Apeldoorn, via vrienden vanuit de Apeldoornse Reddingsbrigade ben ik in 2019 terecht gekomen op het Banjaardstrand. 

 

 

 

 

 

Lees meer over Julia

 

 

Mijn naam is Colin Butijn, woonachtig in Wilhelminadorp en al ruim 12 jaar strandwacht op het Banjaardstrand. 

Ik raakte voor het eerst in contact met de Domburgse Reddingsbrigade toen ik 13 jaar oud was. Ik was op dat moment lid van een andere brigade en werd enthousiast gemaakt door een mede lid die daar al een aantal jaar strandwacht lid was. 

 

Lees meer over Colin


Ik ben Tim de Jonge, 44 jaar, werkzaam als verpleegkundige en woonachtig in Domburg. Ik ben lid van de vereniging sinds 1988 en loop vanaf mijn 13e actief mee op het strand. Eerst op de stranden van Domburg en Oostkapelle en later op het Banjaardstrand. Ik ben begonnen als aspirant / junior lid en gedurende de jaren als strandwacht ben ik opgeleid en heb ik mezelf ontwikkeld tot; Senior Lifeguard, Schipper en Reddingsbrigade chauffeur.

Lees meer over Tim