BERTUS

Ik ben Bertus Vredenberg, 60 jaar en woon in Apeldoorn. In het dagelijks leven ben ik Financieel Controller bij een middelgroot transportbedrijf in Apeldoorn. Naast het werk ben ik lid van twee Reddingsbrigades, reservist bij Defensie en doe ik samen met mijn vrouw aan wedstrijddansen.

Vanuit Reddingsbrigade Apeldoorn zijn er van uit het verleden al langer contacten met de Domburgse Reddingsbrigade. In het verleden draaiden we als Reddingsbrigade Apeldoorn in de zomer twee weken achter elkaar stranddienst op het strand van Oostkapelle.
Na afwezigheid van een aantal jaren, ben ik bij Reddingsbrigade Apeldoorn weer begonnen. In een Pinksterweekend een aantal jaren geleden kwam er een oproep vanuit Domburg of er bij ons mensen waren die konden helpen omdat ze handjes te kort kwamen.

Dit beviel mij zo goed dat ik ben blijven hangen. Ik kwam op het strand met alleen mijn Lifeguard Open Water. Inmiddels heb ik daar mijn Lifeguard Beach, Chauffeur, Senior Lifeguard en Instructeur BLS/AED aan kunnen toevoegen. Ook mijn opleiding tot instructeur heb ik een aantal jaren geleden afgerond en zit nu te wachten tot er weer examens mogen worden afgenomen, zodat ook die bevoegdheid kan worden toegevoegd aan het rijtje.

Waarom vanuit Apeldoorn naar Domburg? Het is immers twee en een half uur rijden om er te komen!
Het strand, de zon (als die er is), de sfeer, teamwork, de mogelijkheden die je krijgt, het respect voor elkaar. Ik ben begonnen als Lifeguard en doorgegroeid naar Postcommandant.

Ja het is niet altijd leuk, maar overal is er wel eens wat en door zaken uit te spreken kom je er meestal wel uit. Ook het weer is niet altijd zo dat je in je T-shirt op het strand kunt lopen, maar ja het blijft Nederland. Het bijzondere aan het Banjaardstrand is de nabijheid van de kering. Ook op minder goede dagen is er daardoor altijd wel wat te doen en is er niks dan is er altijd de mogelijkheid om te trainen en te oefenen.

Al met al een leuk strand, een leuk team, leuk werk en een leuke omgeving. Dus ik zou zeggen meld je aan en kom kijken of het wat voor je is. Denk echter niet dat je meteen verantwoording krijgt als schipper, chauffeur of postcommandant want gebiedskennis is in die functies toch wel van belang. Maar zet jij je in en laat je zien dat je wilt leren dan zijn er zeker mogelijkheden om verder te groeien.

bertus 2