Zwembad

De Domburgse Reddingsbrigade leidt mensen op tot redders. Dit betekent dat het zwemmend redden wordt aangeleerd. Op deze manier leer je een drenkeling te redden door bijvoorbeeld gebruik te maken van bevrijdings- en vervoersgrepen. Hoe gaat dit in z’n werk? Lees er alles over op deze pagina.

Allereerst is het belangrijk om een goede basisconditie op te bouwen. Tijdens de opleiding zal de aandacht hier ook naar uit gaan, dit doen we doormiddel van conditietrainingen op bepaalde avonden.

Als de basis goed aangeleerd is worden er steeds meer reddingstechnieken aangeleerd; hoe je iemand op een veilige en verantwoorde manier kunt redden. Ook worden de reddingsmiddelen geïntroduceerd die je hierbij kunt gebruiken.

De rode draad door de opleiding is om te allen tijde jezelf te kunnen redden in het water en daarbij ook nog anderen. De regel leert namelijk dat eigen veiligheid voorop staat. Hierbij valt ook te denken aan het aanleren van reddingsmethoden waarbij de redder niet zelf het water in moet. Als het toch nodig is om het water in te gaan zal de redder in staat zijn zichzelf boven water te houden en één of meerder drenkelingen te redden.

Zwembad

De zwemlessen worden gegeven in Zwemparadijs De Parel in Domburg, aan de Babelweg 2.

Zwemtijden

De Domburgse Reddingsbrigade zwemt op woensdagavond. Het cursusjaar start in september en wordt in april of mei afgesloten met examens. In de schoolvakanties is er geen zwemles. Per diploma wordt er op een ander tijdstip gezwommen. De tijden zijn:

  • Van 19.00 tot 20:00 uur: junior redders en zwemmend redders
  • Van 20:00 tot 21:00 uur: lifesavers en senioren

Mee zwemmen?

Neem contact op en kom mee zwemmen!