Lidmaatschap

De Domburgse Reddingsbrigade is een vereniging, en bij een vereniging draait alles om de leden. We zijn altijd op zoek naar nieuwe leden: Jong en oud. Op deze pagina lees je hoe je lid kunt worden als zwemmend of strandwacht lid, waarom je lid wil worden en hoe je je lidmaatschap beëindigt. 

Er zijn allerlei redenen waarom je lid wordt van de Domburgse Reddingsbrigade. Bijvoorbeeld:

  • Je wordt lid van een gezellige vereniging
  • Je leert reddend zwemmen
  • Je loopt strandwacht in de zomer
  • Je zet je in voor de veiligheid van anderen

Wie kan er lid worden?

Iedereen die zwemdiploma B of hoger heeft, kan lid worden van de Domburgse Reddingsbrigade.

Kan ik ook eerst proefdraaien?

Natuurlijk kan dat! Voordat je lid wordt, kun je een aantal keer met ons zwemmen in het zwembad of meelopen op het strand. Als dat bevalt, kun je daarna besluiten om lid te worden.

Hoeveel kost het?

Alle leden van de Domburgse Reddingsbrigade betalen contributie. Je betaalt altijd contributie voor een heel jaar, dat loopt van 1 januari t/m 31 december. Het soort lidmaatschap bepaalt de hoogte van de contributie.

  • Juniorleden: 75 euro per jaar
  • Seniorleden: 80 euro per jaar
  • Strandwachtleden: 35 euro per jaar

Als je met automatische incasso betaalt, krijg je 5 euro korting op je jaarlijkse contributie.

Interesse als Lifeguard?

Heb je interesse om Lifeguard te worden op het Banjaardstrand, maar wil je nog niet direct lid worden? Twijfel je of het jou wat lijkt? Als je achter onderstaande knop wat korte vragen over jezelf invult, zullen wij contact met je opnemen. Zo kunnen we wat meer informatie geven over het lidmaatschap van onze Reddingsbrigade en natuurlijk over hoe jij Lifeguard kunt worden. Geheel vrijblijvend.

Privacyverklaring

De Domburgse Reddingsbrigade heeft een privacyverklaring. Deze kun je bekijken door bijgevoegd bestand te openen.

Veilig sporten

Bij de Domburgse Reddingsbrigade hebben we veilig sporten hoog in het vaandel staan. We volgen hiervoor de gedragsregels opgesteld door het NOC*NSF en liggen in lijn met de Gedragscode Zwembadbranche en sluiten aan bij de Code Blauw.

Lidmaatschap beëindingen

Als je geen lid meer wil of kan zijn van de Domburgse Reddingsbrigade, dan kun je je lidmaatschap beëindigen. Je moet dit doen vóór 1 december van het jaar waarin je geen lid meer wilt zijn. Je lidmaatschap stopt dan vanaf het nieuwe kalenderjaar.