JACCO

Ik ben Jacco en draai 6 seizoenen mee als lifeguard. Ooit ben ik gestart bij de brigade door s’winters in het zwembad te zwemmen. Door de jaren heen, ben ik steeds wat vaker op het strand gaan meelopen.

Op het strand werken als Lifeguard is zeer divers. Van een simpel EHBO-geval tot een zoekactie. Van al deze incidenten kun je veel leren. Dit komt door het verschil in kennis en ervaring binnen ons team. Een pluspunt van onze reddingspost is dat het er altijd gezellig is, vind ik. Maar wanneer er een actie is, is iedereen gefocust en draagt iedereen graag zijn steentje bij. Door de opleidingen die de reddingsbrigade aanbiedt kun je in het zomerseizoen ook een opleiding volgen en diploma halen. Zelf heb ik momenteel mijn diploma voor Lifeguard en Lifeguard schipper en ben bezig voor Reddingsbrigadechauffeur.

Voor het lopen van strandwacht is een vastgestelde vergoeding voor de onkosten. Zelf woon ik vlak bij de reddingspost. Voor de mensen die van verder komen, is er de mogelijkheid om op de reddingspost te blijven slapen. Een soort van gratis vakantie.

Waarom strandwacht komen lopen op het Banjaardstrand?
Eigenlijk is het antwoordt heel simpel, door de Zeeuwse nuchterheid en gezelligheid overdag en na sluitingstijd is het gewoon een top combinatie.