Laura

In de aankomende weken lichten wij verschillende profielen toe die je binnen ons strandwachtteam kan vinden. Deze week bespreken wij het profiel Lifeguard.

Lifeguard Laura vertelt ons over dit profiel ⬇

Wat leer je als Lifeguard?
Als lifeguard leer je vooral om de leiding te nemen en hoe je mensen moet aansturen. Wanneer er iets aan de hand is, is het belangrijk dat 1 iemand het overzicht houdt en anderen aanstuurt. Zo voorkom je dat er dingen over het hoofd worden gezien of dat er vanalles door elkaar gebeurd.

Wat vindt Laura van de rol als Lifeguard?
Ik vind het een leuke en uitdagende rol. Af en toe is het lastig om alle taken af te geven terwijl je zelf ook graag wilt helpen. Maar dit maakt het ook weer leuk, het vraagt inzicht, besluitvorming en een duidelijke communicatie.

Wat is jouw leukste ervaring als Lifeguard op het Banjaardstrand?
Ik heb nog geen erg spectaculaire dingen als lifeguard meegemaakt, maar ik denk dan vooral de kleine EHBO’tjes waarbij je de junior lifeguards soms nog kunt helpen of tips geven.

Waarom vind jij het zo leuk om strandwacht te lopen bij strandwacht Banjaardstrand?
Voor mensen klaar staan en mensen kunnen helpen is iets wat ik erg leuk vind en graag doe. Het werk is op het strand, dus de plek is ideaal. En dan de mensen op de post natuurlijk! We hebben een gezellige en grote groep, iedereen kent elkaar en is met elkaar bevriend. Dit maakt een week strandwacht lopen nog leuker!