Meer dan 400 duikers bij nieuwjaarsduik

Op vrijdag 1 januari 2016 werd om 14:00 uur traditioneel weer gedoken om het nieuwe jaar in te luiden op strand Noordduine te Domburg. Ook dit jaar was de Domburgse Reddingsbrigade aanwezig voor de bewaking van dit evenement.

Dit jaar lag de organisatie in handen van Patrick Sins en zijn crew van Sportshop en Surfschool Domburg, samen met de medewerkers van Strandpaviljoen Noordduine.
De duik was aangemeld als officiële UNOX-duik, wat betekende dat er mutsen, soep en officiële duikcertificaten beschikbaar waren. De reddingsbrigade was gevraagd om de veiligheid rondom de duik te garanderen en er op toe te zien dat iedereen een probleemloze duik kon maken. 

Vanaf 12:00 uur was de inschrijving open en dat inschrijven werd massaal gedaan! Ruim 400 geregistreerde deelnemers zijn om 14:00 uur precies, voorzien van oranje UNOX-muts het water ingedoken, onder het toeziend oog van 5 lifeguards op de kant en 2 in het water.

Iedereen slaagde er in weer heelhuids uit het water te komen, de lifeguards hoefden niet in actie te komen. Het water had dan ook een historisch hoge temperatuur van boven de 10 graden, wat er zelfs voor zorgde dat meerdere helden voor een tweede keer de zee in doken.

Aan de deelnemers werd bij het inschrijven een vergoeding van €2,- gevraagd, t.b.v. de Domburgse Reddingsbrigade. Tevens stond er een fooienpot op de inschrijftafel.
Het totale bedrag wat uiteindelijk werd aangeboden aan onze brigade door de organisatie was €1000,-! 
Wat een fantastisch bedrag! Hier waren de lifeguards uiteraard erg blij mee en dit bedrag zal goed besteed gaan worden! Nogmaals heel erg bedankt hiervoor!

Naast de duik op Noordduine, bewaakte de Domburgse Reddingsbrigade ook de nieuwjaarsduik van de naturistenvereniging bij strandpaviljoen Aloha Beach op het strand van Oranjezon te Vrouwenpolder. 
Hier waagden 47 personen de sprong. Ook bij deze duik hebben zich geen incidenten voorgedaan, mede door de inzet van twee vrijwillige lifeguards.