Nieuwe auto voor Domburgse reddingsbrigade

Op 29 mei jongstleden hebben twee leden van de Domburgse Reddingsbrigade het nieuwe strandvoertuig opgehaald.

Vorig jaar werd al bekend gemaakt dat het toen gebruik zijnde voertuig, de Nissan King Cab, dringend aan vervanging toe was. Met de overdracht van de nieuwe Mitsubishi ging deze wens dan eindelijk in vervulling.

Met de ingebruikname van deze nieuwe auto, kan de Domburgse Reddingsbrigade er voorlopig weer even tegen! De auto, welke van origine zwart was, is voorzien van oranje lak en de bekende BiZa-striping, zoals deze ook op de bijvoorbeeld politieauto’s is aangebracht.

Ook is het voertuig uitgerust met zwaailampen en sirene, wat deze auto, net als de Nissan, weer tot een voorrangsvoertuig maakt. Anders ten aanzien van de oude auto, is dat deze auto volledig dicht is en is voorzien van een complete brancardinrichting, wat het nog makkelijker maakt om een slachtoffer liggend over het strand naar de post of de ambulance te vervoeren.  

De aangewezen chauffeurs zijn en worden de komende tijd getraind in het gebruik van deze nieuwe auto, zodat voor het seizoen iedereen er zonder problemen mee overweg kan. De Domburgse Reddingsbrigade dankt iedereen die zich heeft ingezet voor het realiseren van deze wens, in het bijzonder Veth Carrosseriefabriek.