Peter

Senior Lifeguard

In de aankomende weken lichten wij verschillende profielen toe die je binnen ons strandwachtteam kan vinden. Deze week bespreken wij het profiel Senior Lifeguard

Wat leer je als Senior Lifeguard?
Je leert heel snel schakelen en leidinggeven.
Het ene moment ben je bezig met een patrouille of heb je een momentje om te relaxen en het volgende moment moet je een inzet leiden. Op dat moment is het belangrijk dat je je teamleden goed en duidelijk aanstuurt om tot een goed einde te komen.
Na elke inzet houden we een debriefing met de ingezette bemanning. Dit is een belangrijk onderdeel om bij het team te checken wat er speelt, wat de goede punten waren en welke ontwikkelingen we met elkaar kunnen maken.

Wat vind je van de rol als Senior Lifeguard?
Ik vind het een prachtige rol! Je hebt een grote verantwoordelijkheid over het team op de post.
Het ene moment heb je lol met elkaar en op het moment dat er een melding binnenkomt moet je je mensen aansturen en het overzicht bewaren!
Ook het samenwerken met de andere strandposten en hulpinstanties maakt het het een uitdagende rol. Uiteraard hoop je op een goede afloop, maar bij een minder goede afloop is het belangrijk om er te zijn voor je team en een luisterend oor te bieden. Ik vind het zelf ook leuk dat je de jongere leden de aspecten van het mooie werk kan leren, je ervaringen kan vertellen en ervoor kan zorgen dat iedereen plezier heeft op de post!

Wat is jouw leukste ervaring als Senior Lifeguard op het Banjaardstrand?
Mijn leukste ervaring was een zoekactie naar een vermist kind! We hadden gelukkig veel mensen op de post en hadden dus een ruime bezetting. Het was een erg warme dag. Er kwam een moeder in tranen dat ze haar kind kwijt was. Als reactie daarop zijn er direct verschillende loop, boot- en autopatrouille(s) op pad gestuurd over het strand en door de duinen. We hebben onze partners gealarmeerd en de politie is gaan kijken bij het vakantiehuisje. Helaas was het kindje daar dus ook niet. De strandposten op de aansluitende stranden hebben meegezocht en na een paar uur kregen we een melding dat het kind ver voorbij Vrouwenpolder was.
De strandwachten van de andere reddingspost hebben het kind teruggebracht naar ons strand en zo konden we de ouders met het kind herenigen! Ouders waren blij en het kind had zelf niet door dat ze kwijt was, ze was gewoon een eindje wandelen!

Waarom vind jij het zo leuk om strandwacht te lopen bij strandwacht Banjaardstrand?
Het is een fantastisch strand! De mensen waarmee je op de reddingspost bent en de omgeving maken het elke keer super. De sfeer onderling is erg leuk. Overdag ben je strandwacht en weet je precies wat je aan elkaar hebt. Iedereen is met zijn/haar hobby bezig en je kan er zijn voor de strandbezoekers. ‘s Avonds doe je leuke dingen met elkaar en sluit je de dag af met een prachtige zonsondergang. Het is ook echt een hechte familie waar je in zit! En als je op de reddingspost aankomt voelt het ook echt als thuiskomen.