Rick

In de aankomende weken lichten wij verschillende profielen toe die je binnen ons strandwachtteam kan vinden. Deze week bespreken wij het profiel Lifeguard Chauffeur.

Chauffeur Rick vertelt ons over dit profiel ⬇

Wat leer je als Lifeguard Chauffeur?
Als Lifeguard chauffeur leer je meer aanvullende dingen die je nodig hebt om met de auto bij te dragen aan een goede oefening of inzet. Je leert hoe en waar je het beste over het strand kan rijden, hoe je een boot moet traileren en lanceren, maar ook hoe je het vervoer moet begeleiden met een patiënt en mensen van de ambulance. Met de aanvullende opleiding O&G (optische en geluidssignalen) wordt jou als chauffeur ook geleerd hoe je met spoed naar een incident moet rijden.

Wat vind je van de rol als Lifeguard Chauffeur?
Als chauffeur heb je een belangrijke rol. Je zorgt o.a. dat de boot te water gelaten kan worden. Je hebt inzetten waarbij je met spoed van A naar B moet rijden. Je komt bij inzetten terecht waarbij je deel uit maakt van een multidisciplinaire inzet.
Zelf vind ik leuk om patrouilles te rijden over het strand. Hierbij pas je alles wat je hebt geleerd toe bij de opleiding tijdens het rijden. Wanneer je met de auto over het strand rijdt vind ik het leuk als kleine kinderen met grote ogen naar de auto kijken. Wanneer er tijd en ruimte voor is mogen ze altijd kijken of een foto met de auto maken.

Wat is jouw leukste ervaring als Lifeguard Chauffeur op het Banjaardstrand?
Persoonlijk heb ik meerdere momenten die ik leuk vind wat ik heb mee gemaakt. Wat ik het leukste vind is dat je een belangrijke schakel bent in het complete plaatje tijdens een oefening of inzet.

Waarom vind jij het zo leuk om strandwacht te lopen bij strandwacht Banjaardstrand?
Bij de Banjaard hebben we een grote en leuke groep Lifeguards. Het is een groep waar je veel momenten van plezier meemaakt. Wanneer het nodig is weet iedereen wat hij of zij aan elkaar heeft. Dat vind ik persoonlijk heel fijn werken en dat zorgt ook voor soepele trainingen en inzetten. Je leert er veel mensen kennen waar je leuke vriendschappen aan over kan houden.