Rowi

In de aankomende tijd gaan we de verschillende
profielen uitlichten die je bij ons kunt vinden op het strand. Deze profielen zijn Junior Lifeguard, Lifeguard, Schipper, Chauffeur en Senior Lifeguard/Postcommandant. Vandaag lichten we het profiel Junior Lifeguard toe.

Junior Lifeguard Rowi vertelt ons over dit profiel ⬇

Wat leer je als Junior Lifeguard?
Je leert de basisvaardigheden van een lifeguard, zoals toezicht houden, patrouilleren, het uitvoeren van taken op de reddingspost en het behandelen van EHBO-incidenten. Je hebt een uitvoerende rol binnen het team.

Wat vind je van de rol als Junior Lifeguard?
In nog maar twee jaar kan ik al zeggen dat ik echt al veel geleerd heb. Het leuke is dan ook dat ik nog steeds elke dag iets nieuws leer. Dit kan gaan over het verzorgen van wonden, het omgaan met de boot of het patrouilleren vanaf het strand. Binnen ons team zijn er altijd veel mensen waar ik mijn vragen bij kwijt kan en deze helpen mij dan ook met alle plezier.

Wat is jouw leukste ervaring als Junior Lifeguard op het Banjaardstrand?
De leukste ervaringen die ik hier heb opgedaan zijn toch wel altijd hoe blij mensen achteraf met ons zijn. Hoe we samen als team deze mensen helpen en ze vervolgens ons ook echt dankbaar zijn. Ja, dat doet je hart goed.

Waarom vind jij het zo leuk om strandwacht te lopen bij strandwacht Banjaardstrand?
De reddingspost van strandwacht Banjaardstrand hangt een hele gemoedelijke sfeer. We spenderen veel tijd samen, wat altijd erg gezellig is. Iedereen kan hier tegen een grapje, maar zodra er iets aan de hand is kan ook iedereen een knop omzetten. Een combinatie van plezier en opleiding dus. Tegelijkertijd word je, doordat deze post de mogelijkheid biedt om te slapen, iedere dag met een prachtig uitzicht wakker.