Ruben

Ik ben Ruben van Herwijnen, 17 jaar en woon in Hardinxveld-Giessendam. In het dagelijks leven doe ik een BBL-opleiding en werk ik op de I&I Servicedesk bij de Veiligheidsregio Utrecht. Sinds 2010 ben ik lid van Reddingsbrigade Hardinxveld.

Tijdens mijn maatschappelijke stage in 2017 heb ik een training meegemaakt en heb ik een dag strandwacht gelopen. Ik had het zo naar mijn zin dat ik sindsdien ook lid ben van de Domburgse Reddingsbrigade. Sinds 2022 zit ik in de promotiecommissie en beheer ik de website van de Domburgse Reddingsbrigade.

Afgelopen jaren was ik veel aanwezig op het strand en behoorde ik tot het interieur van de post 😉. In deze jaren heb ik mijn Junior Lifeguard-diploma gehaald en ben ik bezig met het diploma Lifeguard.

Doordat het voor mij, net zoals voor velen, wat verder reizen is, is er een mogelijkheid om op de post te blijven slapen en wordt je dus elke ochtend wakker met het uitzicht op het strand en de zee. Dit geeft echt een vakantiegevoel ondanks dat je wel aan het werk bent.

De sfeer die er op de post hangt vind ik belangrijk. Zo zijn we allemaal in voor een lolletje en als het moet zijn we allemaal serieus. Vaak na de bewakingsdag eten we met de ploeg van die dag of wordt er met regelmaat gebarbecued. Daarnaast genieten we van het weer en de zonsondergang.