Simon

Mijn naam is Simon, woon in Middelburg en ik ben 28 jaar oud. Op mijn 14e liep ik mijn eerste strandwachtseizoen. Ik ben dus al de helft van mijn leven op het strand actief. Daarom is ‘strandwacht’ inmiddels ‘my middle name’. Tijdens mijn middelbare school- en studietijd was ik zomers lang op het strand te vinden. Soms wel zeven dagen per week. Die ‘flow’ was fantastisch. Je maakt natuurlijk ontzettend veel leuke dingen mee, of je wordt geconfronteerd met bizarre situaties. Ik heb in die tijd veel geleerd, ik kan mijzelf nog goed herinneren hoe trots ik was toen ik voor het eerst als schipper met de boot weg mocht toen ik 16 was. Inmiddels heb ik een echte eigen(wijze) visie ontwikkeld op de beste invulling van strandbewaking. 

In een later stadium ben naast het operationele werk ook andere werkzaamheden gaan oppakken. Zo ben ik instructeur geweest in het zwembad, ben ik een termijn algemeen bestuurslid geweest en ben ik de strandwachtopleidingen gaan geven. Op dit moment vervul ik de functie van penningmeester. Die rol sluit ook goed aan bij mijn dagelijkse baan, in de accountancy.  

Ik weet dus dat het draaiende houden van de vereniging dus niet vanzelf gaat. Daarom ben ik blij, misschien zelfs opgelucht, dat er op dit moment weer een hele enthousiaste ‘volgende generatie’ is. Het is goed om te zien dat er echt sprake is van een groep. Want strandwacht zijn is leuk, maar uiteindelijk ben ik actief binnen de vereniging omdat je iets doet in de context van vriendschap. Voorbeelden hiervan in gewone mensentaal: borrelen na het trainen of barbecueën na een bewakingsdag. Zeker nu ik wat minder vaak op het strand te vinden ben, realiseer ik mijzelf nog meer hoe belangrijk het is om van elke dag een feestje te maken!