Yvonne

Mijn naam is Yvonne de Ruijter, ik ben 19 jaar, woonachtig in Hardinxveld-Giessendam en ik studeer aan de PABO.

Sinds 2012 ben ik lid van Reddingsbrigade Hardinxveld-Giessendam. Via een paar vrienden van die brigade kwam ik terecht bij de Banjaard. Tijdens een vakantie in 2020 bij het park achter de Banjaard gingen we meerdere malen naar het Banjaardstrand. Ik werd verliefd op het strand, de reddingspost, de auto en de boten. Het leek mij super gaaf om dit werk te doen en de sfeer op de reddingspost was erg goed. Het seizoen erna (2021) mocht ik dit prachtige werk doen en ben ik vaak te vinden op het strand. Elke keer als ik het strand op loop krijg ik een blij gevoel en heb ik weer zin in de dagen strandwacht lopen.

Het mooie van het strandwachtwerk vind ik dat je iets kunt betekenen voor anderen. Als strandwachten hebben wij een preventieve rol om ervoor te zorgen dat mensen een dag zorgeloos kunnen recreëren op ons mooie strand. Dit is d.m.v. vaar- en autopatrouilles om te kijken of alles op en rondom het strand goed gaat, maar ook door EHBO te verlenen als dat nodig is. Dit doen we met een fijn team waarbij er ruimte is voor gezelligheid en een lolletje, maar waarbij iedereen ook op scherp staat en in actie komt als dat nodig is. Het bijzondere van strandwacht lopen bij het Banjaardstrand vind ik dat je in een korte tijd heel veel vrienden maakt en nieuwe mensen leert kennen. Het hebben van fijne en gezellige mensen om je heen maakt strandwacht lopen nog leuker.

Het strandwachtwerk is niet alleen heel leuk, maar ook heel leerzaam. Zo heb ik afgelopen seizoen bijvoorbeeld geleerd hoe je communiceert via de portofoon, hoe je EHBO-gevallen behandelt en wat belangrijk is als je een melding krijgt. De kennis en vaardigheden die ik had door mijn ervaring bij de binnenbrigade nam ik mee naar het strand en nu kan ik ook de kennis en vaardigheden die ik op het strand heb geleerd meenemen naar mijn binnenbrigade.

Ben jij enthousiast geworden na het lezen van dit verhaal en lijkt jou het, net zoals Yvonne, super leuk om strandwacht te komen lopen op de Banjaard? Geef je op via de knop ‘lifeguard worden’ en wie weet zien wij jou binnenkort op de reddingspost!