Zwembadexamens 2024

De jeugdige redders van de Domburgse Reddingsbrigade hebben de gehele winter gezwommen in zwembad de Parel te Domburg. Zij mochten vandaag in het zwembad van het Feel Fit Center Middelburg – Vlissingen afzwemmen voor hun diploma’s.

18 leden zijn geslaagd voor diploma’s uit de recreatieve opleidingslijn van Reddingsbrigade Nederland, de Lifesaving lijn. Hierbij ligt de nadruk op de zelfredzaamheid te vergroten en worden de eerste basisvaardigheden van het zwemmend redden aangeleerd. Het gaat om de volgende verdeling:

Junior Redder 1                                5 geslaagden
Junior Redder 2                                4 geslaagden
Junior Redder 4                                1 geslaagde
Zwemmend Redder 1                       3 geslaagden
Zwemmend Redder 3                       2 geslaagden
Lifesaver 1                                        3 geslaagden

Het zwemseizoen van de Domburgse Reddingsbrigade loopt van september tot medio april, daarna wordt de focus gelegd op de strandbewaking op het Banjaardstrand. In de maanden mei en juni worden er naast de strandbewaking nog activiteiten georganiseerd voor de zwemmende leden op de woensdagavond. Dit varieert van zwemmen in zee tot andere reddingsbrigade gerelateerde activiteiten.

 

De Domburgse Reddingsbrigade is actief op het Banjaardstrand te Noord Beveland met strandbewaking, voert evenementenhulpverlening uit bij onder andere zeezwemtochten en de Kustmarathon en leiden de jeugd op in zelfredzaamheid en zwemmend redden in zwembad ‘de Parel’ te Domburg. Meer weten over de activiteiten of wil je lid worden van de Domburgse Reddingsbrigade? Kijk op onze socials of voor meer informatie: www.domburgsereddingsbrigade.nl