Zwemseizoen weer van start

De scholen zijn weer begonnen en daarmee is ook het zwemseizoen bij de Domburgse Reddingsbrigade weer van start gegaan. Vanaf 6 september zullen de leden van de Domburgse Reddingsbrigade elke woensdagavond hun zelfredzaamheid vergroten en daarnaast leren ze hoe ze mensen moeten helpen en redden in en om het water. Zelf mee komen trainen is ook mogelijk voor mensen die in het bezit zijn van zwemdiploma B.

Ook dit jaar zullen de leden van de Domburgse Reddingsbrigade trainen hoe ze mensen kunnen redden en helpen in en om het water. In verschillende groepen verdeeld over 2 uur zullen de zwemmend redders trainen om zo aan het einde van dit seizoen weer op te gaan voor een examen. Zo leren ze hun zelfredzaamheid te vergroten, een drenkeling te benaderen, contact mee te maken en indien noodzakelijk te vervoeren. Na het aan de kant brengen van de drenkeling moet ook de eerste hulp verleend worden.

Wil jij deze vaardigheden ook onder de knie krijgen, op 27 september organiseren wij, de Domburgse Reddingsbrigade, een zwemavond met het thema “Iedereen is welkom”. Op deze zwemavond mag iedereen meezwemmen om kennis te maken met reddingszwemmen en de Domburgse Reddingsbrigade. Naast 27 september is het ook altijd mogelijk om de eerste 3 keer gratis mee te zwemmen! De zwemtijden zijn van 19:00 tot 20:00 voor de eerste groep (van 7 tot ±12 jaar) en van 20:00 tot 21:00 voor de tweede groep (vanaf ±13 jaar).
Wil je mee komen zwemmen, geef dit dan even door via bestuur@domburgsereddingsbrigade.nl